Wat zijn wimperserums?

Er zijn veel vrouwen die niet blij zijn met de manier waarop hun wimpers eruit zien. Zij zouden willen dat ze langer en voller zouden zijn. We zien de lange wimpertrend overal waar we kijken. Je ziet lange wimpers in tijdschriften en op billboards. Hoe kun je de conditie van je wimpers op een veilige manier verbeteren? Een wimperserum kan het antwoord zijn.

Wat is een wimperserum nou echt?

Een wimperserum is een beauty product waarmee je wimpers langer en voller kunt laten groeien dan ze normaal doen. Elk wimperserum moet volgens alle voorschriften worden geproduceerd in een laboratorium. Vervolgens moet het product worden getest door onafhankelijke laboratoria en worden goedgekeurd voor de verkoop.

De meest effectieve wimperserums zijn die, die gebaseerd zijn op natuurlijke ingrediënten. Dit bepaalt hoe het serum werkt op de wimpers zelf maar is ook een belangrijk aspect met betrekking tot de huidverzorging. De meest populaire ingrediënten zijn Aloë Vera en essentiële oliën. Het wimperserum zit vaak vol met vitamine E, PP en B5. De synthetische ingrediënten worden voornamelijk gebruikt voor de houdbaarheid en ze voorkomen ook dat allerlei bacteriën zich verspreiden. Het merendeel van de wimperserums zijn niet getest op dieren, zodat ook alle dierenvrienden ze zonder enige wroeging kunnen gebruiken.

Wimperserums verbeteren de conditie van de wimpers van binnenuit. De wimper follikel wordt sterker en de wimperstructuur zelf wordt herbouwd. Het donker worden van de wimpers of het toevoegen van glans kan worden gezien als een bonus. Het merendeel van de wimperserums maakt de wimpers voller en langer en creëert het valse wimpereffect. De producten die een mascara-achtige borstel hebben zullen je wimpers in vorm brengen alvorens je de mascara toepast. Wat een wimperserum niet zou moeten doen is om je een nat wimper uiterlijk te geven of ze laten klonteren of afschilferen.

Wimperserum en veiligheid
Elke wimperserum moet aan alle normen voldoen. Ten eerste moet je niet vergeten dat wimperserums alleen bedoeld zijn voor uitwendig gebruik. Wees voorzichtig bij het aanbrengen van het product, zodat het niet in je ogen komt. Het is ook belangrijk dat je altijd je lenzen verwijdert alvorens je het wimperserum gebruikt. Zorg ervoor dat je de bijsluiter leest voordat je een wimperproduct gebruikt.