Wat is een wimperserum?

Er zijn veel vrouwen die klagen over de conditie van hun wimpers. Ze zijn niet gelukkig met de manier waarop ze eruit zien. Ze zijn ofwel te kort of niet vol genoeg. We worden overspoeld met advertenties met meisjes met onnatuurlijk lange wimpers. Deze valse wimperblik is dominant geworden in de mode- en beauty industrie en niets wijst er op dat dit snel gaat veranderen. Als je graag een natuurlijke aanpak wilt om je wimpers te verbeteren, kan een wimperserum de beste oplossing zijn.

Het wimperserum nader bekeken

Een wimperserum is een speciaal ontworpen formule die de groei van onze wimpers verhoogt. Het zou ontworpen en geproduceerd moeten zijn in laboratoria en getest moeten zijn door onafhankelijke instituten. De ingrediënten die de wimperfollikels stimuleren moet natuurlijk zijn; op basis van planten en veilig zijn voor de gevoelige huid. Elk wimperserum is uitvoerig getest door fabrikanten voordat het kan worden vrijgegeven voor de verkoop.

Onderzoekers hebben aangetoond dat slechts vier op de driehonderd vrouwen geen positieve resultaten hadden ervaren. De meest effectieve wimperserums zijn degene op basis van natuurlijke ingrediënten en rijk aan vitamine H en E. Ze verbeteren niet alleen de wimpergroei maar zijn ook vriendelijk voor de huid. De meest voorkomende ingrediënten in een wimperserum zijn onder andere: essentiële oliën, papaja extract en peptiden.
Om de eigenaar te zijn van ongelooflijk mooie wimpers is het niet voldoende om een wimperserum te kopen maar men moet het ook persistent dagelijks toepassen volgens de instructies van de fabrikant van het product. Wanneer het serum stelselmatig wordt gebruikt, kunnen we zien dat onze wimpers gestimuleerd worden en dat zij langer en voller zijn.

Hoe kun je het wimperserum correct gebruiken?
Ongeacht welk wimperserum je kiest, je moet je altijd vasthouden aan een aantal eenvoudige en universele regels als het gaat om het aanbrengen van een wimperserum.

Ten eerste, moet je ervoor zorgen dat je huid schoon is. Met zachte bewegingen, reinig je het gebied rondom je ogen. Voor dit doel, kun je gebruik maken van speciale zeep of gels die je zullen helpen bij het verwijderen van alle onzuiverheden en vetten die zich er hebben verzameld. Het is belangrijk dat je de contactlenzen verwijderd voordat je het serum gaat toepassen. Verwijder je contactlenzen alvorens het gebruik van een serum.
De meeste van de effectieve wimperserums hebben een kleine puntige borstel waarmee je het product precies kunt verspreiden. Wanneer je huid schoon en droog is, breng je een dunne lijn van het wimpergroeiserum aan op de wimperlijn, zodat het product kan doordringen in de huid naar de haarfollikels. Deze manier van toepassen is eenvoudig en het is vergelijkbaar met het aanbrengen van een eyeliner. Voor de beste resultaten, kun je proberen om het serum elke keer toe te passen vanuit een verschillende invalshoek. Op dag een bijvoorbeeld begin je met het aanbrengen van het product vanuit de binnenste ooghoek en beweeg je de borstel naar de buitenhoek en de volgende dag doe je het tegenovergestelde. Probeer om het product niet in je ogen te krijgen. In het geval dat dat wel gebeurt, spoel dan je ogen met veel lauw water. Het wordt aanbevolen om het serum te laten drogen en te zorgen dat het goed geabsorbeerd is alvorens verder te gaan met het aanbrengen van de rest van de make-up. Het merendeel van de wimperserums worden binnen 10 minuten volledig geabsorbeerd door de huid.