Natuurlijke ingredienten in wimperserums

De manier waarop elke wimperserum werkt is volledig afhankelijk van de ingrediënten. Om verlenging, verdikking en een donkerder effect te bereiken moet het serum voornamelijk uit natuurlijke componenten bestaan. Zonder twijfel zijn ze veel veiliger dan de chemische ingrediënten die op grote schaal worden gebruikt in de beauty industrie. Hier zijn een paar van de meest gebruikte componenten die te vinden zijn in goede wimperverbeterende serums.

WAAROM ZIJN NATUURLIJKE INGREDIËNTEN ZO BELANGRIJK?

Wimperserums bevatten veel ingrediënten die zorgvuldig zijn geselecteerd om zoveel mogelijk actieve stoffen te bevatten. Sommige componenten zijn op plantaardige of dierlijke basis of ze zijn gewonnen uit mineralen. Het potentiële ingrediënt wordt gefiltreerd, geperst en gedroogd. Daarna wordt er een reeks van testen uitgevoerd om eventuele onzuiverheden te verwijderen.

Natuurlijke ingrediënten zijn veilig voor het menselijk lichaam. Ze zijn niet de oorzaak van droge ogen of irritatie. Heel zelden kunnen ze een bron van de allergische reactie zijn. De gevoeligheid voor elk ingrediënt is voor iedereen anders. De meeste van de mineralen en de plantaardige bestanddelen verzachten en hydrateren de huid rondom de ogen. Dit deel van het gezicht is bijzonder gevoelig en heeft speciale, zachte verzorging nodig. De huid rondom de ogen is erg dun en alles dat wordt aangebracht wordt onmiddellijk geabsorbeerd in de bloedstroom. Daarom worden de wimperserums zorgvuldig gecontroleerd om eventuele ongewenste irritaties te minimaliseren.

HOE WERKEN DEZE INGREDIENTEN?
Tijdens het gebruik van het serum, ongeacht of we het op wimpers zelf of op de wimperlijn aanbrengen, hydrateren de actieve middelen de wimpers en voeden hen. Bovendien stijgt de doorbloeding waardoor er meer zuurstof en voedingsstoffen naar de wimperfollikels gaan. De meest effectieve wimperserums richten zich op de wimperwortels. Hoe gezonder de wimper follikel hoe sterker en langer de wimpers zullen groeien. Minder populaire en niet zo effectieve wimperserums zijn degenen die moeten worden toegepast op de wimpers net als een mascara. Ongeacht hoe voedend de ingrediënten ook zijn, ze hebben geen kans om door te dringen tot de wimperwortels. Actieve stoffen kunnen alleen de wimperstructuur herstellen en je moet ze meer zien als een wimperbehandeling dan als een wimperserum.

DE MEEST POPULAIRE INGREDIËNTEN IN EEN WIMPERSERUM
L-Carnitine kan gevonden worden in bijna alle wimperserums of behandelingen. Het is een klein aminozuur, dat wordt gevonden in bijna alle cellen van het lichaam en het speelt een cruciale rol bij de productie van energie. Het maakt haar glanzend, zacht, sterk en elastisch. Deze kleine molecule vertraagt ​​het apoptose, die de follikelcel doodt.

Aloë Vera is het tweede zeer belangrijke ingrediënt in een wimperserum. Het bevat tal van enzymen die dode huidcellen verwijdert die de wimperfollikel niet toestaan ​​om de goede voedingsstoffen in de wortels op te nemen. Het helpt ook om vocht en water vast te houden in de wimperstructuur.