#5 LATISSE WIMPERSERUM

latisse-logoLatisse is voornamelijk populair in de Verenigde Staten. Dit product wordt meestal gebruikt om de dichtheid van de wimpers uit te breiden en te verbeteren. Helaas houdt Latisse zich niet zo bezig met het uiterlijk, de samenstelling en de wijze van aanbrengen zoals andere bekende cosmetica die de wimpers verzorgt (wimperserum).

Latisse zit in een witte fles die is afgesloten met een kurk. De dispenser is ontworpen om slechts één druppel per keer los te laten. Hoe werkt het aanbrengen dan? Eerst moet je naar een winkel die cosmetica verkoopt om een kleine borstel te kopen omdat de product deze er niet bij heeft gegeven. Vervolgens breng je het product aan op schone oogleden. Door make-up remover op de oogleden aan te brengen vergemakkelijk je de absorptie en werking van het serum. Nu kan je een enkele druppel van Latisse aanbrengen en toepassen langs de wimperbasis van het bovenste ooglid.

Dit moet natuurlijk ook op dezelfde wijze met het andere ooglid. Het serum heeft een vloeibare consistentie, dus er moet zorgvuldig met het product worden omgegaan. Wanneer het product in het oog komt kan het voor vervelende irritaties zorgen. Na iedere toepassing wordt aangeraden om de applicator weg te gooien en een nieuwe te gebruiken voor de volgende keer. Helaas verhoogt dit de kosten van een Latisse behandeling.

Het is twijfelachtig of Latisse wel krachtig genoeg is om de wimpers te verlengen of een goede verzorging te geven. Waarom? Het product wordt eigenlijk wereldwijd gebruikt bij verschillende oogstoornisbehandelingen. Wimperverlening is meer een neveneffect van deze behandelingen en is, helaas, niet duurzaam. Als de behandeling voorbij is kunnen de wimpers uitvallen en het behaalde resultaat zal hierdoor verdwijnen.

Daarnaast kunnen mensen na een afgeronde behandeling verkleuringen opmerken rond de oogleden of een uitgedroogde lijn lands de wimperbasis. Om van de roodheid en uitdroging af te komen wordt aangeraden om een vochtig wattenschijfje te gebruiken met water, of een ander sterke make-up remover en het dan zachtjes over de oogleden te wrijven. Als iemand lijdt aan een oogziekte of huidaandoening is het raadzaam om eerst een arts te raadplegen voordat er wordt gestart met een Latisse behandeling. Deze wimperserum wordt niet aanbevolen aan mensen met een gevoelig huid rond de ogen en oogleden en ook niet voor mensen die gevoelig zijn voor het ontwikkelen van allergieën.

Pluspunten:

  • Precieze dispenser

  • Makkelijk aanbrengen

  • Minimale wimperverlenging

Minpuntjes:

  • Irritaties en verkleuren van de oogleden

  • Hoge prijs voor de behandeling

  • Wordt niet voor iedereen aangeraden