Hoe kies ik het beste wimperserum?

Het lijkt erop dat we onlangs zijn overspoeld met tientallen wimperserums. Maar hoe kies je degene uit die echt werkt en kan voldoen ​​aan jouw hoge verwachtingen? Als je kiest voor een bepaald wimperserum moeten we 100% zeker weten dat het veilig en effectief is. We willen niet het gevoelige gebied rondom de ogen en onze broze wimpers blootstellen aan het risico van jeuk of irritatie of een ander ongemak.

Hoe werkt een wimperserum?
Niet alle wimpergroei producten werken op dezelfde manier. Minder effectief zijn degenen die je zou moeten passen over de lengte van de wimpers. Ze verbeteren de wimperconditie en de wederopbouw van de wimperstructuur. Ze zijn niet effectief als het gaat om het vergroten van de wimperlengte. De wimpers lijken misschien een beetje voller maar ze laten de kleine wimpers niet meer groeien. Deze wimperserums hebben een mascara-achtige borstel en moeten worden toegepast met een wiebelende beweging op het uiteinde van de wimpers.

Deze producten worden vaak aanbevolen om aan te brengen als een basis onder de mascara. De dunne laag van het serum helpt om de wimpers te beschermen tegen de schadelijke chemische mascara. Of het wimperserum de mascara beter laat hechten zonder te schilferen ​​hangt van elk product afzonderlijk af.

De meest effectieve wimperserums zijn die producten die direct op de wimperlijn worden aangebracht. De actieve stoffen en vitaminen worden geabsorbeerd door de dunne laag van de huid en trekken in in de wimperfollikels. Ze werken niet op de wimperstructuur, maar op hun wortels en verstrekken een goede hydratatie.

Sterke wimperwortels kunnen gezonde wimpers produceren die waarschijnlijk langer en voller zullen groeien. Sterker nog wimperfollikels zullen beginnen met de productie van meer wimpers gedurende een korte periode en dit kunnen we constateren omdat er veel kleine wimpers uit de wimperfollikels komen. Het eerste resultaat kan worden waargenomen na slechts vier weken van regelmatig gebruik. Minder wimpers zullen uitvallen tijdens het verwijderen van make-up en de wimpers zijn glanzender en sterker. Om verschil in lengte en dikte te zien we moeten we nog 2-3 weken wachten. Bij het gebruik van een wimperserum dat werkt op de wimperwortels zul je een enorm verschil zien zelfs nog vele maanden nadat de wimperbehandeling is stopgezet.

Voordat je gaat winkelen
Bedenk eerst wat je verwachtingen zijn van een wimperserum. Ben je alleen op zoek alleen naar een versterking voor je wimpers of wil je ook wat extra lengte? Bedenk wat je nog meer kunt doen om je wimpers te verbeteren. Wimpers zijn als haar. Ze zijn droog als je lichaam is uitgedroogd. Drink minstens een week een liter zuiver water per dag en kijk of er verschil is.